Σε συνέχεια των επιτυχημένων πολιτιστικών του δράσεων, ο Σύλλογος Απανταχού Πελετιωτών «Οι Άγιοι Απόστολοι» και η ΔΗΚΕΝΚ σας προσκαλούν στην 4η Γιορτή Κρασιού που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου και ώρα 22:00 στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Στην καρδιά του Αυγούστου, η εορτή προς τιμήν του τοπικού προϊόντος του χωριού μας έρχεται σε μία περίοδο χαλάρωσης και ανάπαυσης από τις έγνοιες και τις δυσκολίες της καθημερινότητες, στρέφοντας και θυμίζοντάς μας τα απλά παραδοσιακά γλέντια του παρελθόντος, στα οποία η σκληρή πραγματικότητα παραμεριζόταν, δίνοντας τη θέση της σε στιγμές χαράς και διασκέδασης μαζί οικεία πρόσωπα, συγγενείς και φίλους.

Έτσι, το γραφικό ορεινό χωριό των Πελετών στολίζεται για να υποδεχθεί τους επισκέπτες του με πρόταγμα τον περιώνυμο πελετιώτικο οίνο που ξεχωρίζει χάρη στην ιδιαίτερη ποικιλία σταφυλιών του, σε μία μουσικοχορευτική βραδιά που σφραγίζεται από την αγάπη και το μεράκι των παραγωγών του χωριού μας, οι οποίοι και προσφέρουν αφιλοκερδώς το κρασί τους.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αφεθούν στους μουσικούς σκοπούς της παραδοσιακής ορχήστρας της Ιωάννας Λεγάκη σε ένα ταξίδι στη μουσική παράδοση των Κυκλάδων με ευχάριστα διαλείμματα δημοτικής μουσικής, σε ένα συνδυασμό που θα δημιουργήσει ένα μεγάλο χορευτικό κύκλο κρατώντας μας συντροφιά έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Επίσης, φέτος για πρώτη φορά ο Σύλλογος εντάσσει στη Γιορτή και το λαϊκό πρόγραμμα, με έναν από τους αντιπροσωπευτικότερους καλλιτέχνες του είδους, το Στάθη Αγγελόπουλο, ο οποίος θα ερμηνεύσει με μοναδικό τρόπο παλαιότερες και σύγχρονες λαϊκές επιτυχίες.

 

Τέλος, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, ο Σύλλογος θα προσφέρει άφθονο πελετιώτικο κρασί δωρεάν καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Η τιμή εισόδου έχει οριστεί στα 5 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων του Συλλόγου. Καλή αντάμωση!!!