Βρισκόμενα επί του επαρχιακού δικτύου που συνέδεε τα ορεινά χωριά της Αρκαδίας με τα αντίστοιχα της Λακωνίας, στα Πελετά σημειωνόταν αξιόλογη εμπορική κίνηση από αγωγιάτες και εμπόρους. Το γεγονός αυτό συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη ταβερνών, στις οποίες οι περαστικοί αλλά και οι επισκέπτες θα μπορούσαν να ξαποστάσουν για λίγο δοκιμάζοντας γευστικά πιάτα και κρασί, απαραίτητα για να συνεχίσουν το ταξίδι προς τον προορισμό τους. Στις μέρες μας στο χωριό μας δραστηριοποιούνται τρία καταστήματα εστίασης, με εξαίσιους ψήστες που ετοιμάζουν πεντανόστιμα πιάτα της ώρας.

 

Ταβέρνα «Έντεχνον»

  • Καφέ - Ψησταριά «Έντεχνον».
Στην ταβέρνα (καφέ - ψησταριά) «Έντεχνον» του Αποστόλη Μάγγα, στην πλατεία των Πελετών θα βρείτε νόστιμα κρεατικά και όλα της ώρας με μαεστρία και μεράκι σερβιρισμένα στον όμορφο εσωτερικό κι εξωτερικό χώρο του. Λειτουργεί από το πρωί για καφέ, ενώ από το μεσημέρι σας περιμένει με ιδιαίτερα πιάτα σε έναν πολύ όμορφο χώρο. Ο Αποστόλης δημιουργεί για εσάς μοναδικά πιάτα σε συνδυασμό πάντα με το καλό κρασί. Τις καλοκαιρινές νύχτες λειτουργεί και το μπαρ του όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας στην δροσιά των Πελετών.

 

Ταβέρνα «Το Πέτρινο»

Η ταβέρνα «Το Πετρινό» είναι περισσότερο γνωστή στους ντόπιους με την επωνυμία «Σάμπας». H ταβέρνα του Νίκου είναι μία οικογενειακή ταβέρνα με πανέμορφη αυλή. Η ποιότητα και η παράδοση στην ελληνική κουζίνα, είναι εκείνα τα στοιχεία που την έχουν κάνει αποδεκτή στους πιστούς επισκέπτες της εδώ και χρόνια. Στον μαγευτικό κήπο τις καλοκαιρινές ημέρες με δροσιά, και στη ζεστή ευρύχωρη σάλα το χειμώνα με παραδοσιακό τζάκι, έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε πολλούς μεζέδες και ψητά κρεατικά συντροφιά με το πελετιώτικο κρασί.
  • Ταβέρνα «Το Πέτρινο».

 

Ταβέρνα «Ο Πέτρος»

  • Ταβέρνα - Ψησταριά «Ο Πέτρος».
H παραδοσιακή ταβέρνα - ψησταριά «Ο Πέτρος» βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του γραφικού χωριού μας. Τα ψητά της ώρας, οι σούβλες και τα νόστιμα ντόπια κρεατικά σε συνδυασμό με το εξαιρετικό τσίπουρο και το παραδοσιακό κρασί των Πελετών θα τραβήξουν το βλέμμα σας. Η Στην ταβέρνα του Πέτρου θα βρείτε ζεστασιά ιδίως τις κρύες μέρες του χειμώνα δίπλα στο παραδοσιακό τζάκι, και δροσιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού στον εξωτερικό χώρο κάτω από το σφεντάμι, το επιβλητικό δέντρο της πλατείας του χωριού.