Στην κεντρική πλατεία των Πελετών υψώνεται περήφανα ένα από τα παλαιότερα αρχοντικά του χωριού, ο ξενώνας «Ζάβαλη». Κτισμένο στις αρχές του 20ου αιώνα, το 1902, το παλαιό αρχοντικό αποτελεί ένα τυπικό δείγμα της πελετιώτικης αρχιτεκτονικής, καθώς οι ξακουστοί Πελετιώτες τεχνίτες, μαέστροι στο χειρισμό της πέτρας, δημιούργησαν ένα απαράμιλλης ομορφιάς ψηλοτάβανο αρχοντικό το οποίο μπορεί κανείς να θαυμάσει στην είσοδο του χωριού.

 

  • Ξενώνας «Ζάβαλη».
Ανακαινισμένο, το αρχοντικό διαθέτοντας πέντε κλίνες εξυπηρετεί τις ανάγκες των επισκεπτών του χωριού. Ιδανικό καταφύγιο για όσους επιθυμούν να απολαύσουν μία διανυκτέρευση στο χωριό των Πελετών και να ξεκουραστούν εκμεταλλευόμενοι τη δροσιά του καλοκαιριού ή τη ζέστη του τζακιού το χειμώνα. Σε ένα περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο, τα δωμάτια άνετα, ευάερα και ευήλια, προσεγμένα σε κάθε τους λεπτομέρεια, συνδυάζουν αριστοτεχνικά το ξύλο με την πέτρα δημιουργώντας ένα ευχάριστο οπτικό θέαμα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό ιστότοπο του ξενώνα πατώντας εδώ