Τα Πελετά κατά τη θερινή περίοδο έχουν το προνόμιο να συνδυάζουν το δροσερό κλίμα του βουνού, βρισκόμενα σε υψόμετρο 660 μέτρων, με την πρόσβαση σε γραφικές ακρογιαλιές δίνοντας την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να πραγματοποιήσουν εκεί τις βουτιές τους. Το αεράκι που πνέει στο χωριό διατηρεί το κλίμα σε πολύ καλά επίπεδα παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται, ενώ εάν βρεθείτε σε μια πετρόκτιστη καμάρα, μη διστάσετε να απολαύσετε τη δροσιά που θα σας προσφέρει. Επίσης, χάρη στη γεωγραφική τους θέση, τα Πελετά ισαπέχουν από τις δύο τελευταίες παραλίες του νομού Αρκαδίας, με τους επισκέπτες να δύνανται να επιλέξουν μεταξύ, της παραλίας των Πουλίθρων και της παραλίας στον όρμο του Φωκιανού. 

 


  • Πανοραμική θέα από τον Οικισμό του Τσούμου προς την παραλία των Πουλίθρων.
Τα Πούλιθρα αποτελούν το τελευταίο παραθαλάσσιο χωριό του νομού Αρκαδίας, καθώς ο επισκέπτης στη συνέχεια ακολουθεί τον ανηφορικό δρόμο προς τις βουνοκορφές του Πάρνωνα και τα ορεινά χωριά του. Η βοτσαλωτή παραλία με τα κρυστάλλινα νερά που καθρεφτίζουν τον ουρανό αποτελεί καταφύγιο δροσιάς κατά τους θερινούς μήνες που ο υδράργυρος ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα. Τα μαγαζιά που απλώνονται στην ακτογραμμή εξυπηρετούν τους μόνιμους αλλά και τους πρόσκαιρους θαμώνες τους προσφέροντάς τους αναψυκτικά, καφέ και φαγητό. Λαμβάνοντας κατευθυντήριες οδηγίες από τους κατοίκους των Πουλίθρων, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν δίπλα από το λιμάνι του χωριού τον μικρό όρμο του Αγίου Γεωργίου, στην τοποθεσία των αποθηκών. Η ηρεμία του χώρου σε συνδυασμό με τη γραφική ακτή που ξεκινά σχεδόν εκεί που τελειώνουν τα δέντρα με ένα μικρό βοτσαλωτό διάδρομο να τα χωρίζει, καθιστούν το μέρος ιδιαίτερα ξεχωριστό και όμορφο.

 

Ο όρμος του Φωκιανού απλώνεται στα μάτια των επισκεπτών του, αφού πρώτα αυτοί διέλθουν από τα παραδοσιακά χωριά της Αμυγδαλιάς και του Πηγαδίου. Πρόκειται για μία επίσης όμορφη βοτσαλωτή παραλία, την τελευταία του νομού Αρκαδίας, αποτελώντας καταφύγιο για μικρά και μεγάλα ιστιοπλοϊκά που εισέρχονται στα ανοικτά του κόλπου, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να απολαύσουν μία ήρεμη και χαλαρωτική βουτιά. Πλεονέκτημα της συγκεκριμένης παραλίας είναι το γεγονός πως ανεξαρτήτως καιρού, το μεγάλο βάθος του κόλπου δεν ευνοεί την ανάπτυξη ψηλών κυμάτων, αποτελώντας ιδανική λύση για οικογένειες με μικρά παιδιά. Σταδιακά, με την ανάπτυξη του τουρισμού ο οικισμός του Φωκιανού γνωρίζει μία οικοδομική άνθηση, ενώ οι δύο ταβέρνες που λειτουργούν προσφέρουν θαλασσινούς μεζέδες σε όσους το επιθυμούν. 
  • Η βοτσαλωτή παραλία του Φωκιανού.