Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Πελετών είναι οι παραδοσιακές πανηγυρικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κατά τη θερινή περίοδο στην κεντρική πλατεία του χωριού. Στο χωριό τελούνται τέσσερα πανηγύρια, τα οποία και προσελκύουν πλήθος κόσμου. Οι πανηγυρικές αυτές εκδηλώσεις συνδέονται άμεσα με το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων, αφ' ης στιγμής αποτελούν εκδήλωση προς τιμήν της εορτής κάποιου Αγίου.

 

  • Η κεντρική πλατεία του χωριού, τόπος διεξαγωγής των περίφημων πελετιώτικων πανηγυριών.
Το πρώτο πανηγύρι τελείται στις 30 Ιουνίου, ημέρα εορτής των Αγίων Αποστόλων (προστάτες των αλιέων), ο ιερός ναός των οποίων δεσπόζει στο κέντρο του χωριού. Το δεύτερο πανηγύρι πραγματοποιείται στις 20 Ιουλίου, ημέρα εορτής του Προφήτη Ηλία (προστάτης των ανύπαντρων θυγατέρων και θεραπευτής των λοιμωδών νοσημάτων), το εξωκλήσι του οποίου μπορεί ο καθένας να θαυμάσει στη βορειοδυτική πλευρά του χωριού, πάνω από τη συνοικία «Ράφτη». Το τρίτο πανηγύρι διεξάγεται στις 6 Αυγούστου, ημέρα εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Η σεπτή εικόνα φυλάσσεται μέσα στον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων, όπου μπορούν οι πιστοί να την προσκυνήσουν. Το τέταρτο και τελευταίο πανηγύρι τελείται στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα εορτής του Γενέσιου της Θεοτόκου, ο ιερός ναός της οποίας βρίσκεται στο Κοιμητήριο του χωριού.


 

Όλες οι πανηγυρικές εκδηλώσεις του χωριού τελούνται ανήμερα της εορτής των Αγίων. Οι κάτοικοι του χωριού, οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μεζέδες συνοδευμένους από κρασί στα μαγαζιά που βρίσκονται πέριξ της πλατείας και τα οποία διοργανώνουν τα πανηγύρια. Τις εορταστικές αυτές εκδηλώσεις συνοδεύουν μουσικά τοπικά συγκροτήματα από την περιοχή της Αρκαδίας και της Λακωνίας.
  • Πλήθος κόσμου κατακλύζει τα Πελετά ανήμερα του Γενέσιου της Θεοτόκου (8 Σεπτεμβρίου) για να διασκεδάσει στις πανηγυρικές εκδηλώσεις του χωριού.