Το οροπέδιο στις παρυφές της Μαδάρας, στο οποίο απλώνονται τα Πελετά, προσφέρει τη δυνατότητα στους λάτρεις του ποδηλάτου να γνωρίσουν το χωριό μέσα από μία πλειάδα διαδρομών. Ασφάλτινοι, τσιμεντένιοι και χωμάτινοι δρόμοι εναλλάσσονται σε ένα ειδυλλιακό τοπίο το οποίο αποκαλύπτεται στα μάτια του αναβάτη.

 

  • Χωμάτινος δρομος που διασχίζει πελετιώτικες οικίες, ιδανικός για ποδηλασία.
Η πληθώρα των διαφορετικών διαδρομών που μπορεί κάποιος να επιλέξει θα τον οδηγήσουν στη γνωριμία του με το χώρο του χωριού μας. Λιθόκτιστες οικίες, κατοικημένες και μισογκρεμισμένες, αντιστέκονται στη φθορά του χρόνου μαρτυρώντας την παρουσία των κατοίκων τόσο στο σήμερα όσο και στο χθες. Κλεφτές ματιές πάνω από τους υψωμένους μαντρότοιχους των οικιών, πίσω από τους οποίους υψώνονται περήφανα αειθαλή και φυλλοβόλα δέντρα μαρτυρούν τα φυτά που φύονται και αναπτύσσονται στις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι βόλτες στα αμπέλια που αναδύουν ευχάριστες μυρωδιές αποτελούν τον προπομπό του επερχόμενου τρύγου και της αποκομιδής του μούστου που θα αποτεθεί στα βαρέλια που θα γεμίσουν για να προετοιμαστεί το πελετιώτικο κρασί της επερχόμενης χρονιάς. Ακόμη, όμως, και οι πιο απαιτητικοί ποδηλάτες θα εντυπωσιαστούν από τις διαδρομές που οδηγούν στο πετρόχτιστο ανεμόμυλο και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, απ' όπου, όταν φθάσουν, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την πανοραμική θέα του οροπεδίου που θα απλώνεται μπροστά στα μάτια τους.
  • Απαιτητική διαδρομή σε χωμάτινη επιφάνεια για τους λάτρεις του ποδηλάτου.

 

 

Τέλος, η πετρόχτιστη βρύση στην πλατεία του χωριού αποτελεί το σημείο εκκίνησης αλλά και τερματισμού προσφέροντας το δροσερό της νερό σε κάθε ποδηλάτη.